“Tavukçuluk ekipmanları denildiğinde akla ilk Mert Veterinerlik gelir”
 

KANATLI HAYVANLAR VE SAHA, DEPO DEZENFEKSİYONU

 
Ana Sayfa / Geri Dön 

Mert Veterinerlik Dezenfeksiyon Ekipleri


Firmamız 1997 yılında broyler kümeslerinin dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirmek için Sakarya’da kuruldu. Aynı yıl broyer kümeslerinin yoğun olarak bulunduğu Bolu’da da şubemizi açtık. 1997 yılından bugüne sektörümüzde faaliyet gösteren birçok entegre firmanın broyler kümeslerinin dezenfeksiyonun yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sözleşmeli çalıştığımız firmalar arasında Erpiliç, CP Piliç, Ak piliç gibi tavukçuluk sektörünün önde gelen firmalarını sıralayabiliriz. Ayrıca Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Çankırı, Ankara gibi illerimizde ve bu illerimize bağlı bulunan ilçelerimizde hangi entegre firmamızla çalışırsa çalışsın üreticilerimize dezenfeksiyon hizmeti vermekteyiz. Dezenfeksiyon konusunda gelişen teknolojiyi, yirmi yıllık deneyimimizle birleştirerek siz saygı değer müşterilerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Son sistem tenkoloji ile donatılmış beş adet aracımız ve uzun yıllardır firmamızda çalışan tecrübeli elemanlarımız ile daha sağlıklı üretim yapmanız için çalışmaktayız. Yirmi yıldır aralıksız hizmet vermekten onur duyduğumuz firmalar tarafından, ekiplerimizin dezenfekte ettikleri kümeslerden svap alınarak denetlenip, başarımızı tescillemektedir. “Korumak Tedavi Etmekten Ucuzdur” sloganı ile üreticilerimize aktarmaya çalıştığımız dezenfeksiyon işlemini kısacak yazacak olursak ;

TERMİNAL DEZENFEKSİYON

1.AŞAMA EKİPMANLARIN UZAKLAŞTIRILMASI VE KURU TEMİZLİK

Tüm organik kirliliğin ortamdan uzaklaştırılması çok önemlidir, çünkü altlık, dışkı ve diğer süprüntü enfeksiyonların ana kaynaklarıdır. Yüksek düzeyde organik kirlilik olması temizlik ve dezenfeksiyonun etkinliğini olumsuz etkiler.1. Silo ve yemlik hattındaki tüm yem atıkları uzaklaştırılır.2. Taşınabilir ekipmanlar dışarı alınır.3. Gübre çıkarılır. Zemine yapışık gübre bir spatula veya sert fırça yardımıyla temizlenir.4. Tüm bu atıklar çiftlikten en az 1,5 km. uzağa taşınmalıdır.

2. AŞAMA - SU SİSTEMİ

Özellikle kir ve döküntünün kolayca birikebileceği ana tanklar olmak üzere, tüm su sistemleri bakteriyal kontaminasyon içerir. Bu bir kümesten, diğerine enfeksiyon taşınmasına sebep olabilir. Su sistemini sanitize ve dezenfekte etmek bakteriyal ve fungal istenmeyen üremelerin elimine edilmesini sağlar.1. Ana tankı tamamen boşaltıp varsa kaba kirliliği uzaklaştırın.2. Nipellerin ucuna dek tüm sistemi doldurup bir miktar su da depoda birikecek kadar su doldurarak 3 : 300 oranında Nipel Dezenfektanını 24 saat bekletin.3. Dezenfektanlı solüsyonu boşaltarak tüm sistemi iyice durulayın.

3. AŞAMA - KÜMESİN VE EKİPMANIN SANİTASYONU

1.Tavanı, aşık aralarını, klepeleri, cam kenarlarını, hava toplarını, soba brandasını tanzikli püskürtücülerle yıkayın.
2. Nipel çanakları başta olmak üzere kümesin içindeki bütün ekipmanları tanzikli püskürtücülerle yıkayın.
3. Kümesin zeminini bol su ile yıkayın.
4. Kapı önlerini ve fan diplerini temizleyin.

4.AŞAMA ÖN YIKAMA (KÖPÜK)

1. Yıkama işlemi bitmiş kümes özel aparatla noniyonik ürünün atılır.
2. Ürün atıldıktan 5 dak. Sonra durulama işlemine geçilir.
3. Kümesin bütün alanı bol su ile iyice durulanır.

5.AŞAMA SULU DEZENFEKSİYON

Hastalık yapıcı organizmalar yapılan tüm temizliğe rağmen yeni sürüyü enfekte edebilecek miktarlardadır. Bu nedenle virüs, bakteri, maya ve küfe etkili olduğu kanıtlanmış bir dezenfektan kullanmak şarttır. 1 : 150 oranında hazırlanmış
1 : 200 oranında hazırlanmış
1 : 250 oranında hazırlanmış dezenfektanlar ile yüksek basınçlı bir püskürtücü kullanarak m²'ye kışın 0.3 litre, yazın 0,5 litre solusyon gelecek şekilde dezenfekte edilir.

6. AŞAMA SİSLEME

1.Kümesin zeminine altlık serilir.
2.Bütün ekipmanlar kümesin içine taşınır.
3.Havalandırma sistemleri kapatılır.
4.Ulv, dumanlama makinesi veya sisleme tabletleriyle işlem yapılır.

   ANA SAYFA
   HAKKIMIZDA
   BELGELERİMİZ
   
  • dezenfeksiyon
  • dezenfeksiyon
  • dezenfeksiyon
 
 
 
MERT VETERİNERLİK      © 2024